Fegyvereink a Kagami-ryúban

Harcművészeti stílusunkban a fő hangsúlyt a szamurájkard használatára helyezzük, illetve az egy nunchaku, a két nunchaku, a sai villa és a tonfa tanulmányozása mellett jelentős figyelmet fordítunk a pusztakéz és önvédelem gyakorlására is. Az eszközeinket, vagy akár a saját kezünket, akkor változtathatjuk fegyverré, ha megtanulunk velük megfelelően és hatékonyan bánni, ha megismerjük tulajdonságaikat és korlátaikat.
  
Fegyvereink

A fegyver használata hasonlatos a kézíráshoz: megmutatja az ember egyéniségét, személyiségét, tudásszintjét, technikai felkészültségét és gondolkodásmódját. A különböző eszközök különféleképpen fejlesztik akár technikailag, akár szellemileg az embert, de mind egy célt szolgálnak: tanítanak, ezáltal közelebb visznek önmagunkhoz, önmagunk megértéséhez és ezen keresztül a környezetünkhöz, a körülöttünk lévő világhoz is.

Kihívást jelent hatékonyan bánni egy eszközzel, hiszen nem a testünk része, amely lehet egy hangszer, egy ecset, egy szerszám vagy egy fegyver is. Főleg eljutni odáig, hogy úgy bánjunk vele, mintha az a testünk kiterjesztése lenne. Az eszközök új kapukat nyitnak meg az emberben ott, ahol azt hisszük, egy áthatolhatatlan fal van, de kiderül, hogy arra is van még járható út.
  
Kard nunchaku ellen