Egy új út, egy új lehetőség

TÜKÖR
PÉLDAKÉP

Az első tükörkép vagy példakép az ember életében az édesanyja és az édesapja. Tetteinket és szokásainkat az ő szokásaik és tetteik befolyásolják. Első kézből ők tanítanak meg az életben maradás alapjaira, ők vállalnak felelősséget értünk, s míg gyerekek vagyunk, addig helyettünk is. Őket utánozzuk, őket másoljuk, ezért kezdetben óhatatlanul is anyukánk és apukánk kicsi képmásai leszünk.
  
Hangolódás

Aztán megtanuljuk a társadalmi szokásokat, a szabályokat, és az életünk részévé tesszük őket. Kialakul a világnézetünk, a hitrendszerünk, illetve kialakulnak a vágyaink, valamint az álmaink is. Ahogy telnek-múlnak az évek, szilárd elképzelésünk lesz mindenről és az internetnek köszönhetően bármiről információt szerezhetünk, ami felkelti az érdeklődésünket, ezzel alakítva és befolyásolva addigi szokásainkat, tudásunkat, s életformánkat.

 A Kagami-ryú stílus egy út a sok lehetőség közül, melynek célja, hogy a harcművészetben tanult ismereteket a hétköznapi életben is kamatoztatni tudjuk.

A stílusunkat gyakorló személyek, akár tanítványról, akár mesterről legyen szó, számos példával bizonyították és bizonyítják nap, mint nap, hogy a harcművészetben tanult értékek hatékonyan alkalmazhatóak a hétköznapi életben.
Iskolánk hatékonyságát a tagok sokszínűsége adja, nők és férfiak, fiatalok és idősek egyaránt látogatják edzéseinket országszerte, melynek köszönhetően mindenki hozzátesz, gazdagítva ezzel azt, amit Kagami-ryúnak nevezünk. Iskolánk egy „élő stílus”. A többi tanítvány saját személyiségének értékeivel példával jár elől a többiek előtt, a mester tapasztalataira és az Úton előrébb való jártával példát mutat tanítványai felé, ahogy a közös edzésmunka során visszajelzésként ők is tükröt tartanak a mester számára.

Közösen ápolt értékeink, többek között:

Értékeink

Alapító mesterek